Este iarna ,este frig , este vremea cititului

Publicat de

Creierul meu știe că dacă este iarnă,bate vânt sau plouă afară este timpul pentru relaxare la căldură si pentru citit .

Cărtile care au devenit bestseller au fost o inspirație și pentru producătorii de filme . Iată câteva dintre ele pe care am reușit eu să le citesc și care mi-au plăcut și vi le recomand cu căldură :


Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este trilogia-cincizeci-de-umbre-ale-lui-grey-volumele-i-iii.jpg

Cincizeci de umbre ale lui Grey de E.L.James – un roman minunat pentru adulții care dorec să incerce ceva nou . Poveste de dragoste intre două lumi diferite, în care personajele principale învață unul despre celălalt , se acceptă și se iubesc indiferent prin ce situații mai puțin obișnuite trec . Binențeles totul are happy end și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți .


Suge-o,Ramona ! de Andrei Ciobanu , un cunoscut comediant român este povestea vieții lui intr-o lumină specifică stand-up . Andrei trece printr-o serie de aventuri și reușete să o cucerească și pe iubirea lui din tinerețe ,Ramona . Zilele acestea am văzut și trailer-ul filmului Ah,Ramona! ecranizat după carte .https://www.youtube.com/watch?v=wQYLp_iftiI

O alta carte interesanta a fost Eat Pray Love scrisa de Elizabeth Gilbert care prezinta viata cu dezamagirile si implinirile in dragoste ale unei femei care hotaraste sa faca o calatorie prin lume pentru a-si gasi echilibrul in viata .

Inainte să te cunosc scrisă de Jojo Moyes . O poveste de dragoste a zilelor noastre intre doi oameni care nu au nimic în comun ,care ne arată că trebuie să fim mai receptivi la cei din jur și să ne lăsăm duși de val spre fericire . A aparut și continuarea Dupa ce te-am pierdut pe care eu nu am citit-o pentru că așa de mult mi-a placut prima parte încât nu m-a mai interesat continuarea.

În Memoriile unei gheișe, autor Arthur Golden este prezentată cu lux de amănunte viața unei gheișe care prin frumusețea ei reușește să dețină secrete, să manipuleze oameni , să construiască un imperiu erotic in jurul ei. Înfațișarea unei asemenea ființe aproape perfectă este rezultatul unei munci zilnice , a unui ritual de pictare a cefei , de alegere a chimonoului, a coafurilor sofisticate , a lecțiilor de maniere și educație urmate de aceasta.

Cartea pe care am descoperit-o de curand The woman in the window   de A.J. Finn este absolut minunată și descrie viața unei femei care suferă de agorafobie și iși petrece timpul doar in casă iar prin geamul casei își observă și urmarește vecinii. O familie insă ii atrage atenția prin faptul că mama este intr-o zi harțuită de tată și din ziua următoare femeia este de negăsit , in locul ei apare o altă femeie drept mama. De aici incepe aventura Annei Fox de a face lumină in dispariția femeii și in viața ei .

Bun… acestea fiind spuse vreau să menționez că nu am vazut nici un film , dar cu un simplu search pe google le-am găsit . Intenționez totuși să vizionez Ah,Ramona! pentru că sunt taaare curioasă cum a ieșit pentru că mi-a placut mult cartea și bravo Andrei pentru felul original cu care te-ai povestit .