„Casa verde”,un program care te poate face independent din punct de vedere energetic

Publicat de

Când am auzit prima dată de programul „Casa verde” am zis că este creat doar pentru cei care au bani și timp să stea pe la ușile celor de la Mediu . Am avut ocazia să întâlnesc oameni care au beneficiat de acest program în 2017 și au fost mulțumiți că efortul lor nu a fost în zadar în sensul că au primit banii pentru că și-au montat panouri pentru încălziea apei menajere.

Anul trecut m-am hotărat să încerc și eu să profit de această facilitate pe care o avem cu toții de a folosi energia solară gratis . Și a trebuit să pun la punct prima dată actele pe locuință după aceea să depun dosarul la Mediu însă până am reușit să adun toate actele a trecut sesiunea de depunere a dosarelor. Nu m-am dat batută,pentru că îmi pusesem în cap că vreau panou solar și am început să cercetez piața locală în domeniu și cam pe la sfârșitul lunii iulie am reușit să montez un sistem de încălzire al apei menajere care m-a costat mai puțin ca finanțarea pe care o primeam de la stat de 6,000 lei. Am câștigat la manoperă,recunosc 😉.

Tot sunt interesată de independența casei și de reducerea poluării planetei(cam pompos spus) dar se pare că poluarea pe care omul o aduce mediului este din ce în ce mai gravă și chiar dacă cu o floare nu se face primavară eu voi încerca anul acesta să accesez programul „Casa verde” pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru care statul ofera un ajutor de 20.000 lei . Programul va avea trei etape iar perioada de înscriere a început ,mai trebuie să caut un instalator autorizat (nu ca la cel solar😁 ) și după aceea să avem spor la …consumat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s