La casă sau la bloc ?

Publicat de

De când m-am născut, stau într-o zonă rurală frumoasă ,doar e locul copilăriei mele . Am stat și la bloc în perioada când am făcut liceul și facultatea dar nu mi-a plăcut grozav pentru că în week-end mai ales iarna și cu veniturile modeste pe care le aveam ca elev și ulterior student nu aveam ce face în apartament. Timpul a trecut și m-am horătât să revin pe meleagurile copilăriei , doar așa temporar până se ivește ceva mai bun de muncă . Încet-încet am început să facem o casă împreumă cu soțul meu și uite așa temporarul s-a mai prelungit până acum cu 10 ani 😊 .

Ne place la casă , pentru că avem curte mare și casa e din păcate pe măsură. Spun din păcate pentru că fiind mare este mai multă muncă ,iar in loc să petrec timpul cu familia trebuie întreținută casa. Suprafața încalzită este mare așa că și consumul de combustibil pentru încălzit este mare , ferestrele sunt mari și casa înaltă din acest motiv se pierde căldură și cea care rămâne se ridică ,aerul fiind mai ușor . Întrețierea locuinței ,aici mă refer la vopsea , soluții de spălat parchet,gresie ,geamuri ; este destul de scumpă .

Sunt însă și lucruri bune, să nu zic avantaje că exagerez, ca de exemplu spațiu generos pentru oaspeți, locuri de dormit destule pentru musafiri, locuri de joacă pentru copii mai variate(se pot juca liniștiți ascunselea sau minifotbal😂 ). Dacă dorești să te muți de la oraș la sat alege o casă moderată și nu te prea gândi la alții pe unde stau că noi când ne adunam la bunici dormeam pe jos și uite ce mari și frumoși am crescut , ușurează-ți munca și implicit viața.

Arhitecții și designerii de interior din ziua de astăzi pot transforma o casă veche și prăfuită într-una primitoare și modernă și vorba aia dacă bunicii noștrii au locuit în ea noi de ce nu putem ?

Viața ta depinde de alegerile pe care le faci ! Eu am ales viața la țară , tu ? XoXo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s