Săpun homemade – natural 100 %

Publicat de

Tu știi ce conține gelul de duș,săpunul , crema sau șamponul pe care îl folosești ?

Nu foarte multă lume înțelege ingredientele scrise pe etichetele de produse de îngrijire corporală , printre care mă număr și eu . Am căutat pe net și am descoperit că de fapt sunt compuși sintetici , coloranți și arome artificiale și m-ia venit o idee : să fac săpun cu ingrediente naturale și să văd ce iese , dacă nu o fi bun, nu face spumă, nu spală bine , nu hidratează , îl arunc . Mă aleg cu o dezamagire , niște bani și timp pierdute și gata, trecem mai departe. Zis și făcut . Am studiat fel de fel de tutoriale,am citit cărticele și după cam o lună de zile m-am pus pe treabă si … a ieșit 😊 .

Săpun cu ulei de cocos,unt de shea, ulei de măsline, ulei de ricin, untură , ulei esențial de cuișoare și lămâie . Procedeul nu este foarte complicat dar necesită atenție și să ai temele făcute când te apuci efectiv de lucru, exact ca la prăjituri . Trebuie să ai pregătite ingredientele, să ai in minte imaginea produsului la final și cantitățile.

Săpunul are nevoie de o perioadă de 3-4 săptămâni ca să se usuce,pentru că conține apă , dar despre procedeu o să vorbesc altă dată, după ce folosesc produsul și văd rezultatul muncii . Sigur este că nu o să mă opresc aici pentru că știu ce am pus in săpun și am in gând să fac și o loțiune de corp tot cu uleiuri naturale pentru hidratare .

Ai incercat săpun de casă ? Cu ce impresie ai rămas ?

Eu abia aștept să îl folosesc și sigur o să fie plăcut pentru că e făcut de mine 😉 . XOXO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s