Primele fructe din care putem face dulceață, gem sau sirop .

Publicat de

Natura ne oferă 90% zic eu din cele necesare pentru a putea supraviețui . Pe lângă pământ,lemn și piatră pentru construcții , pe lângă bumbac, cânepă,in sau mătase pentru îmbrăcăminte, ne mai dă și o gramămadă de fructe și legume pentru mâncare .

coacăze roșii

Astăzi am cules din grădină coacăze , roșii și negre . Sunt recomandate pentru diabet, reumatism și tuturor celor care doresc să-și tonifice organismul, conțin vitamine (A, C, B1, B2, B3 si B6), acizi organici, pectine, ulei gras, substante flavonoide si au continut ridicat de minerale si saruri minerale ( sodiu,potasiu, calciu , cupru, magneziu, fier, mangan, fosfor, zinc) deci ce să mai zic sunt foarte benefice. Pe mine m-au convins foarte repede și am reușit să adun câteva pentru dulceață. Nu am făcut decât dulceață din fructe și zahăr fără nici un gram de conservant, care este foarte aromată și spre surprinderea mea se gelifiază foarte repede. Am sterilizat borcanele in cuptor vreo 3-4 minute și atât, mă bazez pe zahăr că este și bun conservant .

coacăze negre

Din căpșuni am făcut doar sirop pentru că este foarte bun cu apă minerală . Căpșunile sunt celelalte fructe mai timpurii din care putem face dulceață sau gem pentru iarnă.Sirop cu efect curativ și care întărește sistemul imunitar este și cel de muguri de brad care se culeg tot cât mai fragezi și care apar tot în perioada căpșunilor .

Să nu uit de florile de soc din care am făcut socată aromată și răcoritoare. Aștept să se coacă fructele de soc și sigur o să fac și ceva dulceață de soc pentru că am tot auzit că e bună,dar nu am gustat niciodată .

Tu din ce ai făcut dulceață,gem sau sirop până acum ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s