Beneficiile mușețelului și al sunătorii pentru organism

Publicat de

Când eram copil îmi placea să colind dealurile din jurul casei ,mai ales în vacanța de vară , neavând atâtea jucării și nu mai vorbesc de gabgeturi, după flori și plante pentru ceaiuri .

Mi-am făcut undeva prin pod un loc unde îmi uscam florile de plante și am reușit să adun câțiva saci de sunătoare pe care i-am vândut la plafar și eram așa de bucuroasă de munca mea. 😁

In zilele noastre nu prea am mai auzit lumea că este dornică să savureze un ceai de mușețel ,deoarece cred eu că acesta a fost inlocuit cu ceaiurile reci îmbuteliate,antioxidante bla bla . Am fost recent la cules de plante pentru că încă cred în proprietățile lor și fiind culese de mâinile mele sunt bio.

Cele mai ușor de găsit și de cules plante au fost cele de sunătoare și cele de mușețel. Iată care sunt beneficiile mușețelului pentru organism : ceaiul de mușețel este recomndat pentru ameliorarea problemelor digestive si reumatice, infectiilor cu paraziti digestivi ,infecțiilor bucale și este cunoscut și sedativ. Pentru uz extern este recomandat ca după spălarea părului ,clătirea să se facă cu ceai de mușetel pentru că hrănește,oferă strălucire și reduce mătreața. Reduce iritațiile pielii și ale tenului , luptă împotriva acneii. Când ești obosit și ai ochii roșii folosește dischete de bumbac îmbibate în ceai și pune-le pe ochi timp de 10-15 min.

Ceaiul de sunătoare luptă impotriva insomniei, durerilor de stomac, durerilor de urechi cauzate de otită . Mai este folosit pentru buna funcționare a bilei , poți bea ceai de sunătoare când te enervează șeful pentru că te calmează sau poate fi folosit pentru afecțiuni pulmonare. Pentru uz extern este folosit pe tăieturi ,arsuri,eczeme și iritații .

Anul trecut am făcut săpun handmade cu infuzie de mușețel pe care anul acesta l-am împâslit (înfășurat în lână) . Iată ce a ieșit …. am să-l testez pentru că sunt curioasă ce senzație ai pe piele de la lână și cum se păstrează săpunul în lână pentru că stă mai mult în umezeală .

Tu mai culegi flori pentru ceai ? De care ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s